Reimes overtar Finny Sirevaag

BAMBLE/ FLEKKEFJORD: Eierne av Reimes Rekefabrikk har kjøpt opp 90 prosent av Finny Sirevaag, og flytter egen produksjon fra Langesund til Åna-Sira.

Vanskelig råstofftilgang har ført til at Reimes Rekefabrikk AS flytter produksjonen til Åna-Sira. Fredag var det slutt for rekefabrikken i Langesund, etter nær 70 års drift.

Kjøpte Finny Sirevaag

Daglig leder i Reimes Rekefabrikk AS, Arild Stulen, sier til Telemarksavisa at det har vært en prosess med oppkjøp av Finny Sirevaag AS i Åna-Sira. Nå har eierne Arild Stulen og Gunnar Reime kjøpt opp Norges største rekefabrikk, og sikret seg en dominerende posisjon i markedet, skriver avisa.

– Finny Sirevaag AS er fire ganger større enn oss i Langesund og omsetter for over 100 millioner kroner, og vi for vel 20 millioner kroner, forteller Stulen til avisa.

– Vi har sikret oss 90 prosent av produksjonsselskapet, og har nå 90 prosent av markedet i Norge for ferske reker i lake, sier Stulen.

Beholder merket Reimes

Merket Reimes blir imidlertid beholdt, og skal produseres sammen med de andre merkene i Finny Sirevaag sin portefølje.

– Det er et godt merke og vi tar med oss oppskriften på laken slik at kundene ikke skal merke noen forskjell på smaken. Reka er den samme enten den fiskes i Skagerrak eller utenfor Vest-Agder, sier Stulen.

– Vi skal fortsette å produsere rekespann fra Finny, Sirevaag og Lista sammen med Reimes reker, sier Stulen.