Statoil fastholder oljetall

Statoil holder fast ved sine anslag for oljeforekomstene utenfor Lofoten, selv om Oljedirektoratet nå har nedjustert sine tall.

Etter grundige geologiske undersøkelser over flere år, la Oljedirektoratet (OD) fredag fram tall som tyder på at det finnes olje og gass tilsvarende 1,3 milliarder fat på kontinentalsokkelen utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (Nordland VI og Troms II).

Les også: La frem rapport om petroleumsressursene 16.04.2010

Dette tilsvarer fem, seks Goliat-utbygginger og har en verdi på 500 milliarder kroner. ODs tidligere anslag var på 1,5 milliarder fat, skriver Aftenposten.

Oljeindustrien, med Statoil i spissen, har tidligere operert med anslag på 2–3 milliarder fat.

– Dette handler om at vi har ulike geologiske vurderinger. Jeg tror ikke vi i industrien kommer til å forandre anslagene våre så mye, Hege Marie Norheim, som er assisterende direktør i Statoil og sjeflobbyist for utbyggingen i Lofoten.

Hun sier at selv om OD skulle ha rett, er det fortsatt svært interessant å kunne drive oljeaktivitet i dette området. På verdensbasis finnes det bare ca. 20 prosjekter som er så store som fem, seks Goliat-prosjekter, sier Norheim til avisa.