Semmingsen ny sjef i Nofima Marin

Semming Semmingsen (47) er ansatt som ny administrerende direktør i Nofima Marin.

Semmingsen kommer fra stillingen som administrende direktør i rekeprodusenten Stella Polaris.

Nofima Marins hovedoppdrag er å bidra til verdiskaping i de næringene det betjener, og her vil Semmingsens tunge industrierfaring være meget viktig, opplyser Nofima i en pressemelding.

Semming Semmingsen tiltrer stillingen i august 2010. Foto: NofimaSemming Semmingsen tiltrer stillingen i august 2010. Foto: Nofima

– Vi har nå fått ombord en meget kompetent bransjemann fra sjømatnæringen. Semmingsen har 25 års fartstid i næringslivet, og vet hvilke krav som stilles til forskningen fra næringsaktørene. Samtidig har han i hele sin karriere i industrien vist nysgjerrighet og forståelse for forskning gjennom en rekke innovasjonsprosjekt i rekeindustrien. Jeg er derfor veldig glad for å ha fått Semming ombord, sier konsernsjef Øyvind Fylling-Jensen i Nofima.

Fra stilling i Stella Polaris

Semmingsen forlater nå familiebedriften Stella Polaris, som han, med unntak av korte avbrekk, har ledet siden 1986. I denne perioden har rekeindustrien i Norge gjennomgått en voldsom omstilling, og Stella Polaris er i dag den ene av i alt to vesentlige norske rekeprodusenter.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på ny jobb i Tromsø. Jeg har gjennomført mange samarbeidsprosjekt med forskermiljø de senere årene, og har lært dette miljøet å kjenne som svært kompetent og innovativt, sier Semmingsen.

– Jeg har en ambisjon om å være med og utvikle dette ytterligere gjennom fokus på tung forskningskompetanse i kombinasjon med økt kontakt med og forståelse for næringsaktørene. Vi har fortsatt langt å gå før vi har hentet ut verdipotensialet i det vi trekker opp av havet, og jeg kan knapt se for meg en mer meningsfylt jobb enn å være med og utvikle de norske kystsamfunnene på denne måten, forteller Semmingsen.

Semmingsen tiltrer stillingen i august 2010.