- Må inn i petroleumsforvaltningen

Administrerende direktør i OLF, Gro Brækken (Foto: Thomas Brekke - OLF).Administrerende direktør i OLF, Gro Brækken (Foto: Thomas Brekke - OLF).
Administrerende direktør i OLF, Gro Brækken (Foto: Thomas Brekke - OLF).

Det nye området i Barentshavet, må inn i petroleumsforvaltningen, krever Oljeindustriens Landsforening (OLF).

— Det er gledelig at spørsmålet om delelinjen mellom Norge og Russland i Barentshavet endelig er avklart. Nå bør regjeringen ta det nye området inn i den kommende petroleumsmeldingen, sier Gro Brækken, administrerende direktør i OLF i en pressemelding.

Les også: Enighet i delelinjeforhandlingene 27.04.2010

Denne delen av Barentshavet er interessant for norsk olje- og gassindustri, og må derfor bli gjort tilgjengelig, på lik linje med andre områder i Barentshavet. 

— Perspektivene for olje- og gassvirksomheten er lange. Nå er det viktig å få i gang prosessen for å gjøre området tilgjengelig for ny kartlegging og etter hvert leting og produksjon, sier Brækken.

Avklaringen om Barentshavet kan bidra til å trygge petroleumsvirksomheten i Norge på lang sikt og legge til rette for å styrke Nord-Norges posisjon innen olje og gass. Samtidig er det viktig at myndighetene beholder fokus på den pågående prosessen knyttet til havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

— Utviklingen av norsk sokkel må foregå kontinuerlig. Derfor er det svært viktig at det pågående arbeidet fortsetter med full styrke, sier Brækken.