– Må inn i petroleumsforvaltningen

Administrerende direktør i OLF, Gro Brækken. Foto: Thomas Brekke / OLF

Det nye området i Barentshavet, må inn i petroleumsforvaltningen, krever Oljeindustriens Landsforening (OLF).

– Det er gledelig at spørsmålet om delelinjen mellom Norge og Russland i Barentshavet endelig er avklart. Nå bør regjeringen ta det nye området inn i den kommende petroleumsmeldingen, sier Gro Brækken, administrerende direktør i OLF i en pressemelding.

Denne delen av Barentshavet er interessant for norsk olje- og gassindustri, og må derfor bli gjort tilgjengelig, på lik linje med andre områder i Barentshavet.

– Perspektivene for olje- og gassvirksomheten er lange. Nå er det viktig å få i gang prosessen for å gjøre området tilgjengelig for ny kartlegging og etter hvert leting og produksjon, sier Brækken.

Avklaringen om Barentshavet kan bidra til å trygge petroleumsvirksomheten i Norge på lang sikt og legge til rette for å styrke Nord-Norges posisjon innen olje og gass. Samtidig er det viktig at myndighetene beholder fokus på den pågående prosessen knyttet til havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Utviklingen av norsk sokkel må foregå kontinuerlig. Derfor er det svært viktig at det pågående arbeidet fortsetter med full styrke, sier Brækken.

Les også: Enighet i delelinjeforhandlingene 27.04.2010