– Norske selskaper slipper for billig unna

Nå lanseres den eneste uraffinerte og kaldpressede fiskeoljen på det norske markedet av NewChapter, et av Amerikas største selskaper innen helsekost.

Det skriver NewChapter i en pressemelding. Wholemega™ er produsert av villaks fra Alaska. NewChapter uttaler i meldingen at de utfordrer norske bedrifter i å drive business på en bærekraftig og etisk måte.

– Det er ikke nødvendig å ødelegge det naturen har skapt, med kjemiske prosesser som reduserer råvarenes verdi. Vi vil gå foran og vise at det går an å tjene penger, uten å drive butikk på bekostning av naturen. Derfor er alle aspekter av vår drift åpen for media, miljøorganisasjoner og forbrukere. Naturen traff blink første gang, nå er det vårt ansvar å forvalte resursene videre. Her er det mange store selskaper som har sovet i timen, hevder Tom Newmark, grunnlegger og CEO i New Chapter.

NewChapter har de siste årene bygget seg opp til å bli en betydelig aktør i USA, og er ledende innen for alle viktige kategorier i helskostfaghandelen unntatt innenfor Omega-3. Med lanseringen av Wholemega™ er NewChapter i ferd med å ta grep i denne kategorien også, heter det i pressemeldingen.

– Nordmenn er blant verdens mest opplyste forbrukere, særlig når det kommer til sin egen helse og engasjement for miljøet og naturen. Dette er verdier vi ønsker velkommen i vårt selskap. Kan vi lykkes her, i verdens tøffeste marked, kan vi lykkes overalt, forteller Newmark.

Som nordisk partner har helseinnovatøren fra USA valgt seg det nye, norske selskapet Organic House. Etter flere år med tilrettelegging er Organic House nå klare for å utfordre de ledende aktørene på det norske markedet med full støtte fra NewChapter.

I tillegg til fullt fokus på det norske markedet, starter Organic House nå også opp distribusjon i resten av Skandinavia. Tilbudet fra NewChapter i Skandinavia, vil allerede innen utgangen av 2010 bestå av rundt 70 varelinjer, heter det i pressemeldingen.

Selskapet Organic House AS i Ålesund, ble stiftet 26. mars i år, med 100.000 kroner i aksjekapital. Daglig leder er Anders Jystad.