Sjark fikk brann i motorrommet

VÅGSØY: En sjarkfisker fikk fredag 7. mai hjelp fra Redningsselskapet, etter at det oppstod brann i motorrommet.

Fiskeren lå og dro garn en times gange vest for Vågsøy i Sogn og Fjordane, da det oppstod brann i motoren, skriver Fjordenes Tidende.

– Havaristen oppgav Klovningen, men det er flere steder med det navnet. Fiskeren avbrøt samtalen for å slukke brannen, så vi fikk ingen eksakt posisjon, men gikk mot øya som ligger mellom Vågsøy og Bremangerlandet. HRS sendte også ut et helikopter for å se om mannen hadde det bra, forteller skipsfører Per Bergmann på redningsskøyta «Halfdan Grieg».

– Brannen var eksplosjonsartet, forteller sjarkfiskaren til Fjordenes Tidende. – Flammene stod langt over styrehustaket. Maskinen raste ut med eit høyt turtall. Selv stod jeg på dekk da det skjedde. Det første jeg tenkte var å komme meg inn i styrehuset for å stanse motoren, forteller sjarkfiskeren.

Fiskeren fikk kontroll over brannen ved hjelp av filler, og da redningsskøyta kom frem en time senere, var det ikke ytre skader på fiskebåten. Redningsskøyta gikk 30 nautiske mil fra Florø for å assistere båten.

– Vi brukte en time på de tredve nautiske milene. Med redningsskøyta "R.S. Platou" som vi hadde før her i Måløy og Florø, ville vi ha brukt minst tre timer på samme turen, sier skipsfører Per Bergmann, som er glad hendelsen ikke var mer alvorlig, selv om det nok opplevdes dramatisk for fiskeren.

Slepet av sjarken inn til Vågsvåg var 11 nautiske mil, skriver Redningsselskapet på sine nettsider.