Brønnbåt fikk brann i maskinrommet

HJELTEFJORDEN: Brønnbåten «Ronja» fikk assistanse fra redningsskøyta «Kristian Gerhard Jebsen» etter at det søndag brøt ut brann i maskinrommet.

Den 40 meter lange brønnbåten, tilhørende Sølvtrans Rederi AS som er et heleid datterselskap av Sølvtrans Holding ASA, befant seg ved Øygarden i Hordaland da det søndag 30. mai på ettermiddagen, oppstod problemer i maskinrommet.

Det var redningsskøyta som først tok kontakt med brønnbåten «Ronja», etter at folk på land hadde varslet om mye røyk fra båten, skriver Redningsselskapet på sine nettsider. Det var like før klokken 17:00 søndag.

– Vi var først i kontakt med båten på grunn av melding om båt med røykutvikling i Hjeltefjorden. De avslo først assistanse, men situasjonen forverret seg. De ba derfor om assistanse, og brannen brøt ut mens vi var på vei tilbake til dem, forteller skipsfører på «Kristian Gerhard Jebsen», Per-Morten Brennvik.

– Båten lå i Hjeltefjorden, mellom Stureterminalen og Rongesund da vi kom til. Mannskapet hadde gjort seg klar til å evakuere dersom de ikke fikk kontroll over brannen, forklarer han videre.

– Mannskapet på brønnbåten handlet helt i tråd med prosedyrene og stengte brennstofftilførsel til hovedmotoren, stengte lufttilførsel til maskinrom og utløste stasjonært slukkeanlegg. Dette gjorde at brannen raskt kom under kontroll. Redningsskøyten rigget klar slanger og skum i tilfelle det skulle blusse opp, men det var aldri aktiv slukking fra oss, sier Brennvik.

– Vi sikret havarist mens vi ventet på Bergen Brannvesens båt «Sjøsprøyten II», i samråd med dem slepte «Ronja» inn til byfjorden hvor røykdykkere fra Bergen brannvesen klarerte brannområdet, før vi tok båten inn til kai, sier skipsfører Per-Morten Brennvik på redningsskøyta.

– Beskjedne skader

– Ronja fikk beskjedne skader av brannen i maskinrommet sist søndag. sier administrerende direktør i Sølvtrans Holding ASA, Ole-Peter Brandal, til fisk.no.

– Skadene vil bli ferdig utbedret kommende fredag, og består i stor grad av uskifting av isolasjon og nedvasking av maskinrommet, sier Brandal.

Brannen oppstod bare noen dager før Sølvtrans i dag meldte at selskapet har gjort avtale om utleie og salg av brønnbåten til Canada.

Les også: Sølvtrans selger brønnbåt 02.06.2010