Sølvtrans selger brønnbåt

Sølvtrans har inngått kontrakt om utleie og salg av en av de eldste brønnbåtene i konsernet.

Sølvtrans Rederi AS, som er et heleid datterselskap av Sølvtrans Holding ASA, har nå inngått avtaler med Northern Harvest Sea Farms, St. George, New Brunswick, Canada vedrørende brønnbåten Ronja, opplyser selskapet i en børsmelding.

Avtaleverket omfatter et tidscerteparti med befraktningstid på seks måneder, fra juni til desember 2010.

Videre omfatter avtaleverket en avtale om salg, der Northern Harvest Sea Farms skal kjøpe båten etter tidscerteparti-avtalens utløp.

Avtalen med Northern Harvest Sea Farms, er den andre avtalen for Sølvtrans Holding i Canada på kort tid. Sølvtrans Rederi inngikk i april 2010 en seks-måneders befraktningsavtale for Ronja Carrier med det canadiske selskapet Cooke Aquaculture Inc.

Les også: Sølvtrans inngikk avtale i Canada 16.04.2010

– Som vi har kommunisert tidligere, så ser vi på Canada som et meget interessant marked for transport og behandling av oppdrettsfisk. Det er derfor gledelig å kunne offentliggjøre vår avtale nummer to i Canada allerede nå. Vi er godt fornøyd med vilkårene i avtalene som vil gi en god og stabil inntjening for Ronja resten av året, og en god gevinst i forhold til bokført verdi, når salget blir gjennomført sier administrerende direktør, Ole-Peter Brandal.

Ronja er bygget i 1997, har en kapasitet på 650 m3, og opererer for tiden i spotmarkedet. For noen dager siden oppstod det brann om bord i båten.

Les også: Brønnbåt fikk brann i maskinrommet 02.06.2010

Northern Harvest Sea Farms er et familieeid selskap som har blitt et av de største og mest vellykkede innen oppdrett og salg av fersk sjømat på den canadiske østkysten. Selskapet har hovedkontor i St. George, New Brunswick og har over 250 ansatte knyttet til operasjoner i New Brunswick og Newfoundland.