Gregersen ble «Årets SKREI-fisker»

Petter Gregersen fra Berlevåg ble kåret til «Årets SKREI-fisker» 2010, av Norges Råfisklag. Foto: Norges Råfisklag

Petter Gregersen (61) fra Berlevåg, ble i dag tildelt prisen som «Årets skreifisker» av Norges Råfisklag.

Tross lave torskepriser, leveres det kvalitet på et historisk høyt nivå.

– Dette er min Oscar, sa en stolt Petter Gregersen etter at han onsdag ble tildelt tittelen og fiskerstatuetten av fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. – Jeg synes det er veldig viktig at noen setter et slikt fokus på kvalitet. Det er det eneste vi har å by på i konkurransen med andre.

– «Fiskeskjær», er en typisk kystsjark på 40 fot. Jeg drifter alene og utelukkende med lina. Da får jeg fisk som er fri for åte, og det er en viktig kvalitetsfaktor for meg, sier Gregersen.

– En kvalitetsfisker

Juryen har nok en gang hatt en vanskelig jobb med å finne en vinner blant mange gode kandidater. I år fikk de imidlertid god hjelp av publikums mening, gjennom en avstemming hos FiskeribladetFiskaren.

– Årets SKREI-fisker er en kvalitetsfisker av den gode gamle sorten, sier Robert Hansen, jurymedlem og styreleder i Norges Råfisklag.

– Han har levert høy kvalitet til merkevaren SKREI® gjennom hele sesongen. I tillegg leverer han til et fiskebruk som har sterkt fokus på ferskhet og kvalitet, og som involverer fiskerne i dette arbeidet.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Blankpakket torsk før ising, levert av «Årets skreifisker» Petter Gregersen.Blankpakket torsk før ising, levert av «Årets skreifisker» Petter Gregersen.

– Ingen har så fin fisk som Petter Gregersen på "Fiskeskjær", og det har han bestandig! sier Bjørn-Ivar Olsen hos Berle Fisk. - Når han kommer på land med fisken i kar, er vannet så rent at vi nesten kan drikke det. Vi merker og pakker mesteparten av hans fisk som SKREI®, og eksporterer den til Frankrike.

De senere år har forbrukere rundt om verden fått øynene opp for skreien som hvert eneste år kommer inn til norskekysten for å gyte. For å sikre at konsumentene i de mange viktige sjømatmarkedene rundt om i verden skal få skrei av førsteklasses kvalitet, er det innført en egen kvalitetsstandard og merkevaren SKREI®, som prisen er knyttet til.

– Godt handverk om bord legger grunnlag for kvaliteten helt frem til middagsbordet. Uten fiskernes innsats, kan man ikke lykkes understreket Trygve Myrvang.