– Kan bidra til bærekraftig EU-fiske

Vestnorden har lang erfaring med bærekraftig forvaltning av fiskeriressurser, og kan bidra med viktige erfaringer i revideringen av EUs fiskeristrategi.

Det mener Nordisk råds president, Helgi Hjörvar.

– Nordisk råd har fremsatt en uttalelse om de målsetninger vi mener bør være i fokus i EUs revidering av EUS fiskeripolitikk, sier Helgi Hjörvar, som tirsdag 8. juni deltok i Vestnordisk råds temakonferanse om fiskeri i islandske Sauðárkrókur.

For Nordisk råd er det viktig å forsøke å påvirke revideringen av EUs fiskeristrategi slik at den i fremtiden vil bidra til en mer bærekraftig forvaltning av ressursene. EU har selv innrømmet at fiskeristrategien til nå ikke har vært noen suksess, og de nordiske landene har i lang tid arbeidet for å påvirke revideringen.

– Bæredyktig forvaltning av naturressurser er en av de viktigste oppgavene verden står overfor, sier Hjörvar, som er medlem av det islandske Alltinget.

Josef Motzfeldt, formann for Vestnordisk råd og partileder for grønlandske Inatsisartut, sa på temakonferansen i Sauðárkrókur at han håper Vestnordisk råd kan fungere som en enhet med hensyn til EUs fiskeripolitikk.

Fra Nordisk råd deltok også svenske Kent Olsson som observatør på Vestnordisk temakonferanse.

Grønland, Færøyene og Island er med i Vestnordisk råd.

Se intervju utlagt på YouTube her: