Kystens dag 2010 i Oslo

12. juni arrangeres Kystens dag langs hele kysten. Årets hovedarrangement går av stabelen på Rådhusbrygga i Oslo.

Besøkende kan nyte godt av sjømat i alle varianter, oppleve underholdning for barn og voksne, fiskefartøy og Norges maritime mangfold fra ulike informasjonsboder.

Kystens dag på Rådhusbrygga blir en maritim folkefest for Oslos befolkning og besøkende. Her vil alle få muligheten til å komme tettere inn på Norskekysten, marine næringer, marin forskning og utvikling, sjøtransport, maritime tradisjoner og variert og velsmakende sjømat. Kystens dag er et arrangement som både har fokus på tradisjoner, samtid og på framtidsmulighetene langs kysten og på havet, skriver Fiskeri- og kystdepartementet i en pressemelding.

Fiskeri- og kystministeren deler ut Fyrtårnprisen på Kystens dag kl 12.30 fra scenen. Prisen deles ut til en person eller organisasjon som har utmerket seg ut over det vanlige nasjonalt eller internasjonalt med sitt arbeid, og som har markedsført fiskeri- og kystnasjonen Norge på en positiv måte. Tidligere vinnere er Ingrid Espelid Hovig, gründer Steinar Olaisen, WWF Norge, Kystaksjonen for tsunamiofrene, Forbundet Kysten og Kystvakten.

Kystens dag samarbeider med Sjømatfestivalen om arrangementet i Oslo. Sjømatfestivalen pågår også fredag 11. og søndag 13. juni.