Skal bygge 48 stålunderstell

Aker Verdal AS har inngått kontrakt med tyske RWE Innogy om å bygge 48 understell for offshore vindmøller.

Aker Solution sitt verft i Verdal, får nå sitt store gjennombrudd innen satsing på vindkraft. Kontrakten verdsettes til rundt 115 millioner euro, rundt 920 millioner kroner, skriver Aftenbladet.

Understellene skal stå på 22-25 meters dyp, mens vindmøllene på toppen skal rage nærmere 50 meter opp i luften.

– Når vi nå lykkes med en stor kommersiell kontrakt, så er det et gjennombrudd, sier Aker Verdal-direktør, Nina Udnes Tronstad, til avisa.

– Vi har jobbet så hardt og så lenge for å få vindmarkedet offshore i havn, og når vi nå ser at markedet går fra å være preget av testing til å bli kommersielt og industrielt, er det gledelig at vi kan være en del av det, sier Udnes Tronstad.

SIVA medvirker

SIVA investerer nå 120 millioner kroner i industriparken i Verdal for å legge til rette for Aker Verdals masseproduksjon av offshore vindmøllefundamenter.

– Dette er en del av en større og helhetlig satsing på offshore vind fra regjeringens side. Senest i verftspakken som ble lagt fram i revidert nasjonalbudsjett, la vi til rette for prosjekter innenfor vindkraft til havs, sier nærings- og handelsminister Trond Giske i en pressemelding.

Investeringen fra SIVA skjer på normale kommersielle vilkår.