Minnemarkering for båtofre

For andre året på rad arrangerer aktørene bak «Klar for sjøen» minnemarkering for de omkomne fra fritidsbåt.

– Vi ønsker å bidra til at menneskelige tragedier framstår som noe annet enn bare statistikk i avisene. Vi håper at denne minnemarkeringen vil bidra til refleksjon og til at alle blir mer forsiktige på sjøen i sommer, sier arrangørene.

Arrangementet gå av stabelen på Honnørbrygga i Oslo, onsdag 23. juni kl. 10.00.

Sjømannskoret innleder arrangementet. Velkomst og introduksjon ved Kari Randen, daglig leder i AV-OG-TIL. Hovedappell vil bli holdt av næringsminister Trond Giske. Det blir nedleggelse av kranser fra konvoi, trompetsolo ved Tine Thing Helseth. Sjømannskoret avslutter arrangementet.

Dette er en markering for å sette søkelyset på de alt for mange ulykkene med fritidsbåt. En markering for refleksjon om sikkerhet på sjøen, på sankthansaften, en tradisjonsrik utfartsdag for fritidsbåter.

Bak initiativet står Kongelig Norsk Båtforbund, Kongelig Norsk Seilforening, Norges Seilforbund, Sjøfartsdirektoratets Vis Sjøvett, politiet, Kystvakten, Kystverket, AV-OG-TIL, Røde Kors, Redningsselskapet, Oslofjorden båteierunion og NORBOAT.

Før fjorårets arrangement, skrev AV-OG-TIL på sin hjemmeside at minnemarkering for omkomne i veitrafikken er en årlig foreteelse, som på en verdig måte setter fokus på sikkerhet langs veien. På sjøen har det ikke tidligere vært noen slik markering. Aktørene bak Klar for sjøen-kampanjen ønsker å gjøre noe med dette

Les også: Minnemarkering for omkomne til sjøs 19.06.2009