Lørdag er det klart for den 14. Bacalaofestivalen i Brevik.
Onsdag var medlemmene i Brevik Sjømannsforening med bacalaokokk Anders Hyvik i spissen, i full gang med forberedelsene. Når nærmere 10 000 mennesker, store som små, strømmer til sentrum, er det årets høydepunkt i Brevik, skriver Telemarksavisa.
Når 800 kilo fisk skal klargjøres kjøpes det meste inn uten bein. Dermed behøvestrengs bare en skarp kniv til kutting, men noen kilo «ordentlig» klippfisk er også kjøpt inn, slik at medlemmene får jobben med å rive av skinnet og rense for bein.
Foruten 800 kilo fisk, går det med 800 kilo poteter, 600 kilo tomater, 600 kilo løk, 300 liter skikkelig chilisaus, 200 liter olje, 12 kilo hvitløk og 5 liter tabascosaus.
– I tillegg har vi rikelig med chili- og cayennepepper og ikke minst godt med fiskekraft som vi koker på fiskebein, sier stuert Anders Hyvik.
I fjor var det ikke en dråpe igjen av 5300 liter av den smakfulle retten.