Fiskere på tyveriraid

Hammerfest: Butikkeiere trodde at det var utlendinger på tyveriraid, men tyvene viste seg å være fiskere på en norsk fiskebåt.

Overvåkningsbilder fra en kiosk avslører at tre av fire fiskere var aktivt involvert i forskjellige tyverier. Mens fjerdemann ved minst ett tilfelle går til kassa, akkurat i det andre rapper med seg varer før de forsvinner ut, melder Finnmark Dagblad.

– Jeg er sikker på at de er en bande på fire stykker. Det viser overvåkningsbildene helt klart, sier daglig leder Steve Sivertsen hos Narvesen i Hammerfest til avisa.

– Dette liker vi ikke i det hele tatt. Jeg registrerte avisoppslag torsdag om butikktyven som spurte etter arbeid på Elkjøp i Hammerfest, men da hadde jeg ikke noen referanser på at dette gjaldt oss, sier daglig leder Geir Solvåg hos rederiet Ervik Havfiske, som den aktuelle båten er tilknyttet.

– Hva som har skjedd må jeg vente med å kommentere til vi har fått orientering fra politiet, men jeg ser allerede nå at det mest naturlige er å fjerne de personene dette gjelder. For dette går ikke an, og slike folk skal bort fra våre båter, fastslår Solvåg, som overfor avisa bekrefter at båten er dirigert til en annen havn hvor mannskapsbytte venter.