– Forkastelig handling mot delfin

Torsdag fortalte avisa Nordlys om to menn som hadde kommet over en stor flokk med delfindyr i Kaldfjorden ved Kvaløya. Den ene av dem hadde fanget et av dyrene med hendene.

Dette har skapt sterke reaksjoner både hos avislesere og hos fagfolk. For det første viser det seg at dyret som ble avbildet i Nordlys, ikke er en nise, men en kvitskjeving, melder Nordlys.

– Man ser tydelig på den gule stripen på siden at dette er en kvitskjeving. De er forholdsvis sjeldne i disse farvannene. Det som er mye mer vanlig, er kvitnos. Et fellesnavn blant folk er springere, forteller biolog Silje-Kristin Jensen ved Norsk Polarinstitutt til Nordlys.

Fredet

– Man skal huske på at dette er en fredet art som lett blir skadd av slik behandling. Man utsetter dyret for masse stress ved å ta det ut av havet, hvor det jo hører hjemme, sier Jensen til avisa.

– Forkastelig

Dyrevernalliansen reagerer også mot handlingen.

– Nordlys presenterer denne forkastelige handlingen som en bragd, mens det i realiteten heller mot brudd på dyrevernloven og viltloven, sier biolog og vitenskapelig rådgiver i Dyrevernalliansen, Anton Krag, til avisa. Krag mener at karene fra Kaldfjorden har utsatt hele flokken for stress.