Dødsulykke om bord på «Geir II»

En 45 år gammel mann fra Nordmøre omkom i en arbeidsulykke om bord på «Geir II» utenfor Tromsøflaket.

Mannen ble klemt i hjel i et transportbånd, ifølge Nordlys.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge fikk melding om ulykken klokken 05:27 torsdag 30. september. Mannen ble dat sagt å være skadet, og det ble satt i gang forsøk på å få sendt ut et redningshelikopter for å hente ham.

– Men det ble ganske fort avklart at han var avgått ved døden. Klokken 06.24 var det klart at det ikke var behov for å hente ham, sier Jakob Carlsen, redningsleder ved Hovedredningssentralen for nord.

Havarikommisjonen til Tromsø

Linefartøyet «Geir II» ligger nå til kai i Breivika i Tromsø. Havarikommisjonen har sendt 3 personer opp fra hovedkontoret for å granske ulykken. Detaljene rundt ulykken ukjente.

– Nettopp derfor er det viktig for oss å se på forholdene for å forstå hvordan dette kunne skje, sier direktør
Grete Myhre i Statens havarikommisjon for transport.

Mannskapet tilbud om krisehjelp da båten ca. klokken16:30 i går ettermiddag kom inn til Tromsø, opplyser politiet.

Kommisjonen tar saken spesielt alvorlig fordi linebåten er splitter ny.

Fartøyet som blant annet har ny teknologi for robotisert lasting og lossing, ble døpt ved Fiskerstrand verft for bare en knapp måned siden, den 3. september.

– Dette er en ny båt som det ikke finnes flere av foreløpig, og derfor har vi ingen tegninger å se på. Våre folk er der for å gjøre seg kjent med forholdene, og vil blant annet intervjue mannskapet og snakke med reder og de som har konstruert båten, sier Grete Myhre i Havarikommisjonen.

Les også: Robotisert lasting og lossing på «Geir II» 02.09.2010