Svartnesanlegget er solgt

VARDØ: Arctic Catch AS har kjøpt Barents Base av Converto Capital Fund AS, Aker Seafoods ASA og Vardø kommune.

Arctic Catch AS har siden 2008 leid lokaler på Svartnesanlegget av Barents Base. I to år har firmaet drevet med kongekrabbeproduksjon, skriver Finnmarken.

Converto Capital fund AS (tidligere Aker Capital Fund AS) eide 89,61 prosent av aksjene i Barents Base AS, mens Aker Seafoods ASA satt med 10 prosent, og Vardø kommune med 0,39 prosent av aksjene i Barents Base.

– Vi har hele tiden hatt et nært og godt samarbeid med akersystemet. Torsdag ble vi enige om å overta anlegget, men hva prisen ble forteller jeg ikke, sier Jan Petter Aarsæther i Arctic Catch.

Aker-firmaet Barents Base AS kjøpte høsten 2005 anlegget på Svartneset fra konkursboet til Westfish Aarsæther. Barents Base sin ambisjon var å utvikle dette området til å bli en forsyningsbase for det østlige Barentshavet innen olje og gass, sjøberedskap og fiskeri. Men det ble aldri noen produksjon eller aktivitet fra akersystemet, skriver avisen.

Arctic Catch er nå i dialog med Mattilsynet, og sammen vil de se på muligheten for å kombinere mottak av kongekrabbe og hvitfisk i de 3500 store produksjonslokalene.

– I dag har vi 20 deltidsansatte. Første målsetting er at de som er i jobb hos oss i dag kan få årsverk, sier Aarsæther.

Han tror at det med tiden også blir aktuelt å ta i mot snøkrabbe ved anlegget.

– Europas mest moderne

Svartnesanlegget ble omtalt som Europas mest moderne fiskeforedlingsfabrikk da det sto ferdig i 2001, skriver NRK Troms og Finnmark.

Anlegget skulle være lokomotivet i norsk fiskerinæring. Knappe ti måneder senere ble anlegget stengt da West Fish Aarsæther konsernet gikk konkurs.