Reddet fisker fra flåte

En fisker ble mandag funnet i en redningsflåte utenfor Frøya i Sør-Trøndelag.

Søndag formiddag den 24. oktober var den 40-år gamle fiskeren fra Frøya ute i havet nordøst for Halten på fiske. Da fiskebåten plutselig begynte å brenne, tok mannen overlevingsdrakt på seg og hoppet i redningsflåten.

Brannen utviklet seg så raskt at mannen ikke rakk å varsle om hendelsen, før han måtte forlate den 40 fot store fiskebåten, skriver Hitra-Frøya. Klokken var da mellom 10 og 11 søndag formiddag.

På flåten drev fiskeren med vær og vind, som inkluderte både haglbyger og liten kuling, før han ble funnet på morgenkvisten mandag, etter nesten et døgn i havsnød. Han ble da tilfeldighet funnet av mannskapet på brønnbåten «Ro Master», ved øya Almenningen i Roan.

– På grunn av at han ikke fikk varslet noen og at han hadde sagt at han skulle være ute på havet i tre dager, var det ingen som savnet mannen, forteller Eirik Walle, redningsleder i Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Manne var da i beste velgående ifølge Walle, som mener det bare var flaks at fiskeren ble funnet.

– Han var utrolig heldig som fikk pålandsvind og drev inn mot land. Hadde det vært fralandsvind ville han drevet ut til havs, forteller Walle.

– Skremmende at ingen så ham

Kaptein Håkon Wahl på brønnbåten «Ro Master», synes det er utrolig at ingen andre oppdaget redningsflåten.

– Det er nok en god del båter som har gått forbi ham. Så det er nesten skremmende at han ikke ble sett, sier Wahl til TV2 Nyhetene.

Om bord i flåten hadde fiskeren nødbluss og raketter, som ble brukt uten at det var til hjelp.

– Da vi fant ham, hadde han brukt opp alle nødblussene. Vi så bare lyset fra flåten, sier Wahl.

Han forteller også om et utrygt farvann.

– Det er litt av et farvann han har drevet rundt i. Veldig urent. Mye skjær og grunner. Og i redningsflåten er det bare et tynt gulv, sier Wahl.