Selger Havyard Tomrefjord

Havyard Group selger alle sine aksjer i Havyard Tomrefjord AS til en eiergruppe ledet av Øyvind Sævik. Sævik blir nå hovedaksjonær i verftet.

Bakgrunnen for salget er Havyard Group AS ønsker å flytte all sin skipsbyggingsaktivitet til Havyard Leirvik, Leirvik i Sogn.

– Vi har svært gode fasiliteter ved Havyard Leirvik, både for nåværende og fremtidig skipsbygging, med overbygd tørrdokk. Med denne endringen kan Havyard fullt ut fokusere på skipsbygging på ett sted, sier administrerende direktør Geir Johan Bakke i Havyard Group i en kommentar.

Havyard Tomrefjord endrer nå navn til Tomrefjord Verft. Hovedfokus for Tomrefjord Verft vil bli skipsreparasjoner og nybygg av mindre fartøy.

Havyard Group vil holde frem med sin satsing på utvikling av design til fiskefartøy og andre tilknyttede design, mens Havyard Leirvik AS vil fokusere på bygging av større fiskefartøy.

Den fremtidige utviklingen av fiskefartøyer er et kontinuerlig prosjekt som skal gjennomføres i nært samarbeid mellom designere i Havyard Design AS og Tomrefjord Verft.

Fiskebåten Artus flyttes til Leirvik

Som en del av salget vil fiskefartøyet Artus bli flyttet til Havyard Leirvik og skal leveres i juni 2011. Årsaken til flyttingen er at de nye eierne av Tomrefjord Verft ønsker å optimalisere driften mot skipsreparasjoner i oppstartsfasen av det nye selskapet.

Men det er helt klart en målsetning at Tomrefjord Verft i fremtiden skal kunne bygge mindre fiskefartøy, heter det i en melding fra Havyard Group.