BioMar kjøper 15000 tonn Qrill

Arkivbilde av krillfartøyet «Saga Sea». Foto: Aker BioMarine Antarctic AS

Aker BioMarine har inngått en betydelig avtale for levering av produktet QrillTM til fiskefôrprodusenten BioMar ASA.

Aker BioMarine ASA har inngått en 5-årig avtale om leveranse av den høyverdige ingrediensen QrillTM til BioMar AS, en av verdens ledende produsenter av fiskefôr. Det fremgår av en børsmelding fra Aker BioMarine ASA i ettermiddag.

Minimum 3000 tonn årlig i fem år

Avtalen omfatter leveranse av minimum 3000 tonn QrillTM årlig, noe som utgjør mer enn 30 prosent av Aker BioMarines samlede produksjon av QrillTM i dag. Avtalt pris for produktene har en referanse til internasjonale råvarepriser, samt et tillegg for merverdien av krillproduktet.

– Innslag av krillmel i fôrresepten gir ikke bare økt tilvekst. Laksen får også lavere innhold av innvolls- og muskelfett, og en fastere filétkonsistens, konstaterer Kjell Måsøval, seniorforsker i BioMar.

– Dette er den største fôrkontrakten i det moderne krillfiskets historie, og er en betydelig anerkjennelse av det strukturerte arbeidet vi har gjort for å synliggjøre og dokumentere positive effekter ved bruk av QrillTM som fôringrediens. Vi ser fram til et godt og langt samarbeide med vår partner, sier Matts Johansen, konserndirektør i Aker BioMarine.

Nyheten bidrar til at AKBM stiger markant på børsen, og ksjekursen er i øyeblikket opp vel 8,0 prosent, til kr 2,02. Selskapet la for vel en uke siden frem regnskapet for første kvartal 2011.

Les også: Aker BioMarine taper tross økt salg 09.05.2011
Les også: Søker om krillkonsesjon i Sørishavet 05.05.2011