CSL «Elbe» fikk maskinproblemer

RØRVIK: Natt til mandag 23. mai oppstod lekkasje på et brennstoffrør om bord i det 117 meter lange lasteskipet CSL «Elbe».

Det skjedde ved Rørvik gjennom Nærøysundet. Losen om bord, Arve Turbekkmo, sørget for at nødvendig slepeassistanse kom til da lasteskipet måtte stoppe hovedmaskinen, skriver Kystverket i en pressemelding.

En fare i slike situasjoner med lekkasje fra brennstoffrør, er at det kan oppstå brann i maskinrommet, og de ansvarlige på broa valgte derfor ganske raskt å stoppe hovedmotoren.

CSL Elbe var lastet med 9000 tonn kalkstein på veg fra Lessremman mot Elnesvågen. Ved Rørvik oppsto det maskinproblem. Arve Turbekkmo varslet redningsskøyta «Harald V» og kystvaktskipet «Njord».

– Avverget grunnstøting

– Vi fikk etter hvert slept skipet ut av sundet og ut i åpent farvann. Vi avverget ifølge losene en større grunnstøting med oljegriseri i Nærøysundet, forteller skipsfører Tor Helge Waagø på RS «Harald V» i en melding fra Redningsselskapet.

Los Turbekkmo opplyser at redningsskøyta klarte å holde CSL Elbe i sikker posisjon til maskinproblemene var utbedret. Kystvaktskipet Njord var i stand by-posisjon i den tida lasteskipet ble holdt i ro.

– Det hele gikk heldigvis bra, og jeg fulgte med til lospunktet Grinna. Da ble skipet klarert til å kunne gå videre, og det ble klarert at losen kunne gå fra borde, sier Turbekkmo.