Fem dagers besøk i Nord-Norge

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen skal besøke Nord-Norge mellom 18. og 23. juni.

– Det er mye optimisme i nord, og jeg gleder meg til å besøke landsdelen for å diskutere både sjømatnæringa, næringsutvikling og nordområdepolitikk, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Mellom 18. og 23. juni er hun i Nord-Norge der et innholdsrikt program venter langs en like variert kyststrekning i Nordland, Troms og Finnmark, skriver Fiskeri- og kystdepartementet i en pressemelding.

Besøket starter i Honningsvåg. Her skal hun delta på Kystens dag. I Hammerfest er det valgkampsamling i Finnmark arbeiderparti.

På Sørøya skal Berg-Hansen på befaring i forbindelse med fjerningen av vraket av krysseren «Murmansk». I tillegg inviterer Berg-Hansen på politisk kafé og dialog med innbyggerne både i Hasvik, Breivikbotn og Sørvær.

Åpner ny produksjonslinje hos BioMar

Deretter venter Harstad og Myre. I Harstad besøker statsråden en barnehage som arrangerer Fiskesprell og deltar på Festspillene sammen med Harstad Arbeiderparti. På Myre er det jubileumsmarkering hos fiskefôrprodusenten BioMar AS, der statsråden også foretar den offisielle åpningen av en ny produksjonslinje.

Ønsker innspill til stortingsmelding om sjømat

Turen går til Tromsø før besøket avsluttes i Vadsø. I Tromsø skal fiskeri- og kystministeren presentere Stortingsmelding om Sjømat og holde samråd om sjømatpolitikken. I Vadsø skal Berg-Hansen, sammen med samferdselsminister Magnhild Kleppa, ta i mot del 2 av Nordområdeutredningen.

– Regjeringa skal nå skrive en ny stortingsmelding om sjømatnasjonen Norge, og jeg vil bruke denne turen til å få innspill fra landsdelen om hvordan vi utvikler næringa videre, sier Berg-Hansen.

Les mer: Stortingsmelding om sjømatnasjonen Norge 14.06.2011