Ny avtale om elektronisk rapportering

Fiskeridirektoratet har inngått avtale med Island om elektronisk rapportering for norske fartøy i islandsk sone og islandske fartøy i norsk sone.

Avtalen gjør at norske fiskefartøy i islandsk sone, kan benytte det samme elektroniske fangst- og rapporteringssystemet som i norsk økonomisk sone (NØS), melder Fiskeridirektoratet.

Det er ett av resultatene av at Fiskeridirektoratet har inngått avtale med islandske fiskerimyndigheter om utveksling av elektroniske fangst- og aktivitetsdata fra norske og islandske fiskefartøy.

Avtalen trer i kraft den 1. juli 2012 for norske fartøys fiske i islandsk sone. For islandske fartøys fiske i norsk sone trer avtalen i kraft 1. januar 2013.

Les også: Elektronisk dagbok markert med kake 11.10.2010
Les også: – Sikrere med elektronisk rapportering 28.09.2010

– Godt samarbeid

– De siste årene har Fiskeridirektoratet og Fiskistofa utviklet et godt samarbeid, og vi har svært positive samtaler med islandske myndigheter om elektronisk rapportering, sier seniorrådgiver Thord Monsen i Fiskeridirektoratet, som ledet forhandlingene fra norsk side.

Han fremholder at det er positivt at flere land samarbeider om Elektronisk Rapportering System (ERS), og at vi nå er et skritt nærmere et harmonisert rapporteringsregime i Nord-Atlanteren.

Les også: Vil utsette krav om avgangsmelding 28.06.2011