Full pakke fra Havyard

Supplyskipet «Saeborg» på prøvetur utenfor Havyard-verftet i Leirvik i Sogn. Foto: Per-Jan Brekke / Havyard Group AS

Havyard Group har nå ferdigutviklet et eget konsept med navigasjons- og kommunikasjonspakker til skip.

Saeborg B102 er det første fartøyet med en slik utstyrspakke. Det Fosnavåg-baserte selskapet ferdigstiller nemlig i disse dager supplyskipet Saeborg B102 ved Havyard Ship Technology i Leirvik i Sogn. Og denne gangen kan Havyard slå i bordet med at også navigerings- og kommunikasjonspakken er levert av selskapet selv. Dette inkluderer Radar, Ecdis, Logg, Ekkolodd, Autopilot, Conning, VDR, AIS, GPS, osv.

– Vi har lenge jobbet med å utvikle konseptet med NavCom pakker, og dette er første leveranse som viser at vi nå i mål med utviklingen og kan tilby et fullverdig, utprøvd konsept til våre kunder, uttaler executive Vice President i Havyard Global Solutions AS, Gunnar Larsen, i en pressemelding.

Havyard tilbyr også dette konseptet i design og systempakker som leveres til verft og redere som bygger Havyard designTM på andre verft i Norge og internasjonalt. Havyard leverer produkt og tjenester til hele verdikjeden innen skipsteknologi fra design og engineering, skipsbyggingskompetanse, innkjøp og logistikk, prosjektledelse og støtte til skip i drift.

Og ved verftet i Leirvik er de stolte over å ha nådd målet.

– Ja, vi er litt stolte. Det er ganske omfattende installasjoner på disse Naut-båtene, og her har vi gjort alt fra planlegging til dokumentasjon og gjennomføring, sier Svein Olav Tørresdal som er Project manager Nav/Com for Havyard Power & Systems.

Forrige uke var de ute på lange testturer av B102 og utstyret , utenfor verftet i Leirvik.

– Det ser veldig lovende ut, og planen nå er å fortsette med dette på all nye fartøy fra Havyard. Vi har allerede bestilt utstyr til de neste fartøyene 102, 103 og 106, sier Tørresdal som legger til at Havyard i vår også gjorde en konvertering til Petrobras på B105 i Leirvik.

– Dette var også et svært vellykket prosjekt som både vi og rederiet Garware var veldig fornøyd med, forteller Tørresdal som kom til Havyard Group fra selskapet Vico AS i Haugesund for ett år siden.

Og haugalendingen stortrives i Havyard Group.

– Det er fantastisk spennende firma å jobbe i. Her er uendelige muligheter og utfordringer å ta tak i hele veien. Jeg liker at det skjer noe, og det gjør det i Havyard, smiler Tørresdal.