Nofima må kutte stillinger

Nofima går med underskudd og nylig vedtok styret å kutte utgiftene med 30 millioner kroner.

Helt siden fusjonen i 2008, har Nofima hatt økonomiske problemer. I fjor var underskuddet før skatt på 9,3 millioner kroner. I siste styremøte ble det vedtatt at selskapets økonomi skal gjennom lupen for å finne ut hvor det er mulig å kutte utgifter. Målet er en kostnadsreduksjon på 30 millioner kroner, og prosessen skal være gjennomført i slutten av oktober, skriver Østlandets Blad.

– Vi har en økonomi som betyr at vi må gå gjennom utgiftene våre. For tiden er vi midt inne i en prosess med de tillitsvalgte. Av kuttene på 30 millioner kroner skal det nedbemannes for 25 millioner kroner, sier administrerende direktør Øyvind Fylling-Jensen.

– Alle våre kontor blir berørt av denne prosessen, men det er for tidlig å si noe om omfanget på de enkelte stedene, sier Fylling-Jensen.

Nofima har hovedkontor i Tromsø, mens forskningsvirksomheten foregår på Ås, i Stavanger, Bergen, Sunndalsøra, Averøy og Tromsø. Nofima driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien og har om lag 470 ansatte, 240 av de ansatte jobber på Ås.

Nofima omsatte i fjor for 464 millioner kroner. Lønnsutgiftene utgjorde 241 millioner kroner.