Hofseth BioCare notert på Oslo Axess

Hofseth BioCare ASA ble fredag 2. desember 2011 notert på markedsplassen Oslo Axess.

Dette er den trettende noteringen på Oslo Børs’ markedsplasser i 2011, opplyser Oslo børs i en pressemelding. Hofseth BioCare ASA noteres på Oslo Axess under ticker HBC.

Før notering på Oslo Axess ble det gjennomført et spredningssalg av aksjer for at selskapet skulle oppfylle Axessreglenes opptaksvilkår pkt 2.4.2 om antall aksjeeiere. Det ble ved denne emisjonen innhentet 28,5 millioner kroner i ny kapital, fordelt på 7.180.472 nye aksjer som ble priset til kurs kr 4,00.

De nye aksjene representerer 12,6 prosent av antall aksjer i selskapet, og ca. 89 prosent av de nye aksjene ble solgt til institusjonelle investorer.

Kosttilskudd

Selskapet vil gå inn i forbrukermarkedet for kosttilskudd.

– Årsaken til at vi ville noteres var for å benytte oss av markedet på Oslo Axess, samt at vi ønsker å bli mer synlige, blant annet i media. Samtidig har noteringen gitt oss muligheten til å hente de pengene vi trenger for å fullføre våre planlagte prosjekter, forteller adm. direktør i HBC, Sjur Jenssen, til HegnarOnline.

Selskapet håper at det med tiden kommer inn i pharma-markedet.

– Etter hvert ønsker vi også å gå inn i pharma, men Hofseth BioCare vil aldri bli et farmasøytisk selskap. Planen er å gå sammen med partnere, og allerede nå er vi i dialog med flere store utenlandske farmasøytiske selskaper, forteller HBC-sjefen til nettstedet.

Om Hofseth BioCare

Hofseth BioCare (HBC) er et norsk biomarint selskap med hovedmål å tilby høyverdi biomarine ingredienser til konsum. Selskapet er grunnlagt på kjerneverdiene bærekraft og optimal utnyttelse av naturressurser.

Gjennom innovativ produksjonsteknologi og logistikk er Hofseth BioCare i stand til å bevare kvaliteten på protein, kalsium og olje fremstilt av fiskeavskjær. Produkter som tidligere bare kunne benyttes til dyrefôr, kan nå gjøres egnet til menneskelig konsum.

HBCs mål er derfor å bidra til effektiv utnyttelse av marine ressurser, og å entre høyprofittmarkedet for kvalitetsingredienser til det humane ernæringsmarkedet.

Kilde: Hofseth BioCare ASA