Jensen blir ny generalsekretær i WWF

Nina Jensen (36) overtar som generalsekretær i WWF-Norge etter Rasmus Hansson.

Nina Jensen kommer fra stillingen som fagsjef i WWF og har vært tilsluttet miljøorganisasjonen i ni år, hvorav de første tre som frivillig. Hun har ellers bakgrunn som marinbiolog.

Nina Jensen. Foto: Katrine Gjærum / WWF NorgeNina Jensen. Foto: Katrine Gjærum / WWF Norge– Jeg har alltid drømt om å jobbe for WWF, og føler meg stolt, ydmyk, og veldig entusiastisk over denne tillitserklæringen. Det har vært en spennende reise å komme hit, og WWF har oppnådd utrolige resultater så langt – ting som vi ikke engang trodde var mulig, forteller Nina Jensen i pressemelding fra WWF-Norge.

– Men utfordringene står i kø og vårt arbeid blir viktigere for hver dag som går. Det betyr også at vi har enorme muligheter til å gjøre en forskjell og beskytte verdens natur og miljø for fremtiden. Jeg ser frem til å bli en viktig del av dette, og til å lede organisasjonen inn i en ny tid, sier Jensen.

– Solid bakgrunn

– Styret hadde flere sterke kandidater til vurdering, men Nina Jensen utmerket seg med erfaring, kompetanse og engasjement, sier styreleder Johan Rostoft.

– Nina har en solid miljøfaglig bakgrunn, og hun er allerede godt inne i de problemstillinger og utfordringer WWF arbeider med. At vi har kunnet innstille en intern kandidat, viser noe av styrken til WWF som organisasjon. I henne har vi funnet en ypperlig arvtaker etter Rasmus Hansson, fortsetter Rostoft.

Hansson leder til 1. mars

Rasmus Hansson har ledet WWF i Norge siden 2000 og har selv ønsket å trekke seg fra stillingen som generalsekretær. Nina Jensen overtar stillingen 1. mars 2012, opplyses det i meldingen.