Ny fiskeriutsending til Frankrike

Norges sjømatråd har ansatt Maria Grimstad de Perlinghi (30), fra Volda i Møre og Romsdal, som ny fiskeriutsending til Frankrike.

Maria Grimstad de Perlinghi kommer fra stillingen som prosjektleder i Norges sjømatråd i Frankrike, hvor hun har vært de siste 4 årene. Hun har sin formelle utdanning fra Institut d’Etudes Europeéennes i Paris, hvor hun har en mastergrad i statsvitenskap med fokus på internasjonale forhold.

Grimstad de Perlinghi er for tiden i svangerskapspermisjon og nåværende fiskeriutsending Johan Kvalheim vil vikariere for henne frem til sommeren 2013, fremgår det av en pressemelding fra Norges sjømatråd.

– Vi har gjennomført en omfattende prosess for å finne ny fiskeriutsending i Frankrike. Hele 47 søkere meldte sin interesse og både eksterne og interne søkere har vært nøye vurdert og valget falt til slutt på den vi mener vil være den rette til å ta vårt arbeid i Frankrike videre, sier Terje E. Martinussen, administrerende direktør i Norges sjømatråd.

– Maria har gjennom sin fireårsperiode som prosjektleder ved vårt Frankrikekontor, opparbeidet seg erfaring med Frankrike som det nest største marked for norsk sjømat. Og med sin unike språk- og kulturinnsikt er hun godt rustet til å videreføre arbeidet som gjøres i det franske markedet, fortsetter Martinussen.

– Det har vært fire givende og lærerike år ved Sjømatrådets kontor i Frankrike, og jeg ser virkelig frem til å videreføre arbeidet med de mange og spennende mulighetene som fremdeles gjenstår. Franskmenn lever og ånder for god mat, men til hverdagsmåltidene som både skal være sunne og raske å tilberede – da er Norsk Sjømat perfekt. Det gjenstår likevel en viktig jobb når det gjelder bevissthet om opprinnelsen Norge og alle de positive verdiene kan knyttes til dette. Jeg setter stor pris på tilliten og gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Maria Grimstad de Perlinghi.

– Vi er svært glad for at Johan Kvalheim kan være i stillingen inntil Maria tiltrår. Dette sikrer god kontinuitet i det viktige arbeidet som gjøres i Frankrike og ivaretar næringens interesser på en god måte, sier Martinussen.