«Ny Argo» slukket brann

Et effektivt slukkeanlegg kvelte onsdag morgen 25. januar en brann i maskinrommet til fiskebåten Ny Argo.

Like etter klokken 07:00 onsdag mistet fiskebåten «Ny Argo» fremdriften. Noen sekunder senere gikk brannalarmen for brann i maskinrommet.

Båten befant da på Hustadvika, på vei fra Barentshavet til Ålesund med fisk. Skipperen ba da de 14 i besetningen om å finne frem overlevingsdraktene og sendte ut nødsignal.

– Maskinisten prøvde først å ta seg inn i maskinrommet, men måtte gi opp på grunn av all røyken, forteller skipper Kåre Dyb til NRK.

Skipperen utløste da skipets manuelle gasslukkeanlegg og mannskapet fikk raskt kontroll over brannen.

– Vi så aldri flammer, men det var mye røyk. Vi hadde kontroll over brannen i løpet av ti minutter, sier skipperen som overfor NRK beskriver det hele som udramatisk.

– Slukkingsanlegget var svært effektivt og kvelte brannen før den fikk utviklet seg, sier Kåre Dyb til TV 2 Nyhetene (bak betalingsmur).

130 tonn fisk om bord

– Vi har 130 tonn torsk om bord, men ingenting av lasten har fått skade. Også maskinrommet ser ut til kun å ha fått mindre skader, så vi er nok i sving igjen over helga, sier skipper Kåre Dyb til nyhetskanalen.

Redningsskøyta «Halvdan Grieg» slepte «Ny Argo» til Ålesund onsdag ettermiddag. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent. Ingen personer kom til skade under brannen.