Hofseth inngår avtale i Kina

Hofseth BioCare ASA har inngått en distribusjonsavtale med kinesiske Novosana.

Avtalen gir det kinesiske selskapet eksklusiv rett til å distribuere HBC's produkter i det kinesiske markedet for kost tilskudd og konsum, opplyser Hofseth BioCare ASA i en børsmelding.

– Kina er et raskt voksende marked og representerer en stor mulighet for HBC. Novosana sin gode distribusjon og markedskunnskap, kombinert med HBC forskningsbaserte kunnskap og produktportefølje bestående av omega-3 olje, protein og kalsium-ingredienser, er en meget god match for å utnytte de mulighetene som ligger i dette vekstmarkedet, sier administrerende direktør i Hofseth BioCare ASA, Sjur Jenssen

– Vi har store ambisjoner for dette markedet og tar sikte på å nå et samlet salg på rundt 900 tonn innen utgangen av 2014, fortsetter Jenssen.

Les også: Helrødt i Hofseth BioCare 29.02.2012

– Unike produkter

Hofseth BioCare bruker en unik lav-temperatur, enzymbasert metode i prosesseringen av marin biomasse. Sammenlignet med tradisjonelle fremstillingsmetoder, gir denne produksjonsmetoden ferskere produkter, med høyere renhetsgrad, i tillegg til å være bærekraftige, fremholdes det i meldingen fra Hofseth BioCare.

– Novosana har i flere år fulgt utviklingen i fremstilling av marine ingredienser nøye, og disse ingrediensene representerer den beste muligheten til å bringe produkter til markedet som skiller seg ut i denne produktkategorien, og vi ser frem til å etablere og bygge opp salg av Hofseth's unike produkter i det kinesiske markedet, sier administrerende direktør i Novosana, Jan Willem Ypma.

Novosana er allerede agent og eksklusiv leverandør for en rekke europeiske og amerikanske produsenter av ingredienser for anvendelse til det humane ernæringsmarkedet eller som innsatsfaktorer i legemiddelindustrien.