Ola Snøve ny CEO i Epax

Ola Snøve tiltrer umiddelbart som ny administrerende direktør (CEO) i Epax AS.

Snøve erstatter Terje Bakken som CEO i selskapet.

– Eierne av Epax og CEO har forskjellig syn på selskapets strategi, sier styreleder i Epax AS, Egil Bodd, i en pressemelding.

– Terje Bakken har siden sommeren 2011 sterkt bidratt til Epax’ utvikling og konsolidering. Likevel står selskapet nå ovenfor et veiskille og vi er enige om at Epax vil fortsette uten Terje Bakken, sier Bodd.

Epax vil fortsette som en av de ledende produsenter i verden av høykonsentrert omega-3 til kosttilskuddsmarkedet, i tillegg til å fortsette selskapets legemiddelutvikling, opplyser selskapet.

– Epax ønsker å takke Terje Bakken for hans innsats i tiden han har ledet selskapet, og ønsker han lykke til videre, heter det videre i meldingen.

Fra stilling i Aker

Snøve kommer fra stillingen som investeringsdirektør i Aker ASA, han har vært i Aker siden januar 2008. Han er nå fristilt fra sine forpliktelser i Aker ASA. Snøve er styremedlem i Epax AS og kjenner selskapet godt, opplyser selskapet.

Snøve har også vært postdoc ved NTNUs Institutt for kreftforskning og molekylærmedisin og City of Hopes Beckman Research Institute i California. Snøve er sivilingeniør i maskinteknikk og dr.philos. i informasjonsteknologi fra NTNU, samt MBA (Dist.) fra INSEAD i Frankrike.

Mer om Epax

Epax AS er et norsk 50/50 joint venture mellom Aker BioMarine ASA og Lindsay Goldberg LLC. Epax AS er verdensledende innen høykonsentrats omega-3. Selskapet tilbyr et bredt spekter av omega-3 høykonsentrat innen kosttilskuddsmarkedet, i tillegg til intermediærprodukter for legemidler og aktive legemidler (API).

Epax gruppen har hovedkontor i Oslo. Selskapets produksjonsenhet for kosttilskudd i Ålesund er cGMP sertifisert for produksjon av API av Legemiddelverket. I tillegg har selskapet kjøpt en legemiddelfabrikk i Seal Sands, UK fra Lundbeck som vil bli senter for produksjon av legemidler. (Kilde: Epax AS).