– Nord-Europas største flytende båtmesse

Den 3. september åpner Norboat det som skal være Nord-Europas største flytende båtmesse for fritidsbåter, på Kadettangen i Bærum.

450 båter

For 12. gang arrangeres Båter i sjøen på Kadettangen i Sandvika, Bærum. Messen er fulltegnet med venteliste, noe om beviser posisjonen til en av Nordens viktigste båtmesser. Over 450 båter vil ligge i det over en nautiske mil lange bryggeanlegget som blir lagt ut i forbindelse med messen. Det er også nærmere 60 landstands hvor publikum kan se en mengde av utstyr innenfor elektronikk, motorer, opplagsutstyr, klær, informasjon og det man ellers trenger ved og på sjøen,uttaler Norboat AS i en pressemelding. Båter i sjøen varer frem til 6. september.

Den største båten i år er en Princess 95, som er nesten 30 meter lang, over 7 meter bred og har soveplass til 18 personer. Men det er også mulig å la drømmene ligge og realisere båtfantasien for relativt få tusen kroner. I år finner man over 60 nyheter på messen, det er ca 450 båter i vannet, hvorav godt over 100 seilbåter, noe som viser at messen er seilernes mekka. Man kan også se seiljoller, daycruisere, rib’er, familiebåter, snekker, kajakker og kanoer.

– Vi synes det er veldig hyggelig at det er så mange premierer og ikke minst verdenspremierer på messen. Bavaria verftet avduker sin helt nye 28 Sport på messen og administrerende direktør Andres Cardenes vil selv foreta avdukingen og verftets øvrige toppledelse kommer også til Båter i sjøen for å overvære dette. Det sier svært mye om hvor viktig og hvilken posisjon Båter i sjøen har både nasjonalt og internasjonalt, sier messesjef Merete Rustad.

Aktiviteter

På messens opplevelsesområde på stranden er det mye nytt. I år kommer opplæringsskipet Kongsnes som vil gi opplæring i sikkerhet til sjøs. Blant annet vil det bli brannøvelser som er svært realtiske. Det vil også gjennomføres en redningsøvelse sammen med 330 skvadronen og Redningsselskapet. I tillegg vil publikum få gode tips og veiledning i båtbruk, opplag og vinterkonservering, og hva som skal til for å sikre at man er godt forberedt til neste års båtsesong.

På lørdag og søndag kommer Kaptein Sabeltanns venner. Langemann og Benjamin vil lage sjørøverfest på stranden. Barn kan prøve jolleseiling og ELIAS båter, og vår huskokk Egil Nordeide som holder til i strandkanen vil gi publikum mulighet til både å få smake og lære hvordan man lager nydelig og lettvint gourmetmat. Den nye spennende vannsporten FunBallz vil ikke bare bli demonstrert, publikum kan også få prøve. FunBallz er en stor luftball som man løper inne i på vannet. Andre populære aktiviteter er krabbefiskebrygge og Rusken-aksjon, heter det i pressemeldingen.

VHF-kurs

I tråd med tradisjonene setter Båter i sjøen også i år sikkerhet i fokus, og i løpet av messen kan man ta båtførerprøven, både kurs og privatisteksamen, ta VHF-kurs og eksamen, lære livredning samt vedlikehold og riktig bruk av redningsvest.

Båter i sjøen 2009 arrangeres 3.-6. september av NORBOAT AS på Kadettangen, Sandvika i Bærum. Arrangøren venter 15.000 besøkende i messeperioden.