Tollpost kjøper Byrknes Auto

Tollpost Globe har inngått avtale om kjøp av transportfirmaet Byrknes Auto AS. Selskapet er blant Norges største termotransportører innen fisk og dagligvare.

– Kjøpet styrker Tollpost Globes generelle posisjon i logistikkmarkedet og spesielt innenfor termosektoren, sier administrerende direktør i Tollpost Globe, Robin Olsen, i en pressemelding.

– Gjennom oppkjøpet av Harlem Transport og nå overdragelsen av virksomheten i Byrknes Auto, tar vi en sterk stilling i Norge innen termotransport. Vi arbeider for å styrke vår posisjon innen segmentet transport av dagligvare og fisk, da dette gir oss en bedre logistikkbalanse og bidrar ytterligere for å skape muligheter for organisk vekst, forteller Olsen.

– Kundene vil nå oppleve å få tilgang til et sterkere nasjonalt og nordisk nettverk, sier Olsen.

Fisk og dagligvarer

Byrknes Auto er en av Norges største termotransportører og tilbyr tjenester primært innen transport av laks og annen fisk, samt dagligvare.

– Vi har tatt en tydelig posisjon innenfor fisk og dagligvare, samtidig som jeg er trygg på at vi nå kan satse videre som del av et større selskap, sier Stein-Inge Larsen, styreleder i Byrknes Auto.

– For de ansatte vil det ikke bli umiddelbare endringer. Vi kjører på videre med de samme sjåførene og de samme ansatte. Men det er klart at vi nå vil få tilgang til et fullt oppegående stykkgodssystem nærmest over natten. Dette vil gi enda bedre retningsbalanse og bedre utnyttelse av materiellet, sier Larsen til Transportmagasinet.

PostNord skal leie terminalen i Oslo

Stein Inge Larsen som har eid Byrknes Auto gjennom investeringsselskapet Sil Invest AS, skal beholde terminalen i Oslo. Denne vil bli leid ut til PostNord AB, som eier Tollpost.

Kjøpet av Byrknes Auto fordrer godkjennelse av konkurransemyndighetene.

Om Tollpost Globe

Tollpost Globe er et av Norges tre største transportselskaper, og sysselsetter 900 medarbeidere og 700 sjåfører fordelt på 30 avdelinger. Selskapet håndterer mer enn 80.000 kolli hver eneste dag. Selskapets hovedkontor ligger på Alfaset i Oslo. Omsetningen er på cirka 2,7 mrd norske kroner. Selskapet eies av PostNord.

Om Byrknes Auto

Byrknes er en av Norges største termotransportører og tilbyr tjenester primært innen fisk og dagligvare. Selskapet omsatte i 2011 for 293,6 mill kr og har ca 100 ansatte. Byrknes har hovedkontor på Byrknesøy i Sogn og Fjordane, samt avdelinger i Oslo, Bergen, Ålesund og Tromsø.