God vekst for Øksnes Thermo

Fiskekasseprodusenten Øksnes Thermo AS vokste med 37 prosent fra 2012 til 2013, og passerte 50 millioner kroner i omsetning.

I 2010 ble Øksnes Thermo AS overtatt av industrikonsernet Jackon AS i Fredrikstad, som mener at salgsøkningen er et resultat av mange års arbeid.

– Dette er resultatet av målrettet arbeid. Vi har økt fabrikkens tekniske kapasitet, og har en god og stabil arbeidsstokk. Markedsarbeidet vi har gjort over flere år har også gitt gode resultater.

Det sier administrerende direktør i Jackon AS i Fredrikstad, Stein Trygsland.

Fiskekassefabrikken Øksnes Thermo ligger på Alsvåg i Øksnes kommune, og leverer fiskekasser til flere oppdrettsbedrifter. Det er 10 ansatte ved fabrikken.

Fortsatt vekst i 2014

– Under vinterfisket etter torsk, produserer vi fiskekasser døgnet rundt. Oppdrettsnæringen står for en mer stabil etterspørsel gjennom året. Vi har en god blanding av kunder innen både oppdrett og hvitfisk. Det sikrer oss et godt produksjonsvolum gjennom hele året, sier Trygsland.

Han spår at Øksnes Thermo vil få vekst også i 2014, men ikke så stor som i 2013.

– Det blir kanskje vanskelig å toppe fjoråret, men vi er optimister, sier Stein Trygsland.

Jackon er et heleid norsk industrikonsern, som produserer isolasjon og emballasjeprodukter. Selskapet har totalt 14 fabrikker i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Belgia.

Mer om Jackon
Jackon-gruppen er et heleid norsk industrikonsern med hovedkontor i Fredrikstad. Konsernet har i alt 14 fabrikker i Europa, hvorav 11 i Norden. Jackon-gruppen har 750 ansatte og en årlig omsetning på om lag 2 mrd kroner (2013). Jackons mest kjente merkenavn er Jackopor® (EPS), Jackofoam® (XPS), Thermomur®, Jackon Ringmur og Jackon våtrom. (Kilde: Jackon AS).