Vil ha flere havner i Tromsø

Kommunalt utvalg, i Tromsø Kommune, tror på en lysende fremtid for fiskeværene i kommunen.

Den økte fiskeriaktiviteten utenfor Troms på grunn av endret vandringsmønster for torsk og skrei kan skape en positiv framtid for mange fiskevær i Tromsø kommune. Det tror et kommunalt oppnevnt fiskeriutvalg som tirsdag la frem sin innstilling.

Utvalget ønsker sterk utbygging av havner i mange fiskevær i landsdelenes største kommune, melder NRK Troms og Finnmark.

Utvalget har spesielt sett på forholdene i fiskerisamfunn som Vengsøy, Sommarøy, Brensholmen, Oldervik, Kvaløyvågen, Tromvik og Løksfjord, og slår fast at fiskeri er den viktigste næringa for Tromsø kommune, med mottak av 66 prosent av all fisk som bringes i land i Troms fylke.

– Fra utvalgets side anser vi det som helt avgjørende for fiskeværene som sogner til Tromsø kommune, at de får sin del av muligheten til å drive service og mottak for fiskere, sier leder av utvalget, Arne Luther.

Utvalget har også sett på forholdene i Tromsø Havn, som eies av Tromsø kommune. I dag skyr fiskerne Tromsø Havn, i følge Arne Luther. Prisen for å ligge ved kai er svært høy, og det har også til tider vært dårlige sanitære forhold, skriver NRK.

Les også: Fiskerihavner til salgs 03.08.2009