Havfisk kåret til årets lærebedrift 2015

Marint Kompetansesenter har kåret Havfisk ASA til årets lærebedrift 2015 i marin næring.

Norges største fiskebåtrederi har over lang tid hatt stor fokus på lærlinger og opplæring generelt. På hver av båtene i rederiet er det ofte to eller flere lærlinger om bord, både fisker- og maskinlærlinger.

– Rederiet har gjennom bevisst arbeid på hver enkelt båt og i rederiet som helhet, sørget for et opplæringsmiljø der alle tar tak og slik sørger for et mannskap med høy kompetanse. I dag finner vi mange tidligere lærlinger i sentrale posisjoner om bord i båtene, skriver Marint Kompetansesenter i en pressemelding.

Rederiet har signalisert sin sterke kompetansefokus gjennom prosjektet «Kompetanseutvikling i fiskeflåten». Erik Kartevoll er leder i styringsgruppen for prosjektet, som har som målsetting å utforme og tilby kurs for mellomledere i fiskeflåten, og bidra med kompetanseopplegg for å høyne generell og spesifikk fagopplæring.

– Marint Kompetansesenter er stolte av å jobbe så tett med Norges største fiskebåtrederi. Havfisk viser i det daglige sitt engasjement rundt kompetanse, stiller hvert år med mange nye læreplasser og tar sin oppgave som lærebedrift spesielt seriøst. Rederiet sørger slik for at kompetanse blir overført til ungdom som viser interesse. Dette bidrar ikke bare til gode arbeidsmiljøer om bord i båtene, men også til et godt kompetansemiljø, heter det videre i meldingen.

Havfisk ASA er den største lærebedriften i fiskeflåten og har i dag 38 lærlinger på sine båter.

– Marint Kompetansesenter takker for et alltid godt samarbeid og gratulerer som årets lærebedrift 2015.