Fisker fryktes omkommet utenfor Skudeneshavn

Del saken

Tirsdag kveld leter redningsmannskaper etter etter en fisker som kan være omkommet, etter forlis av en 35 fot sjark utenfor Skudeneshavn.

En sjark fra Høvåg i Lillesand, ble tirsdag ettermiddag funnet drivende i sjøen med kjølen i været, utenfor Skudeneshavn i Rogaland, melder NRK Sørlandet.

I hele ettermiddag har store letemannskaper lett etter en 60 år gammel mann fra Høvåg, som var ombord i sjarken som havarerte.

Den savnede ble tirsdag kveld observert like ved vraket av den havarerte sjarken, men før helikopteret rakk fram til stedet forsvant mannen i sjøen, opplyser NRK.

– Observasjonen betyr nå at vi leiter etter en omkommet i et begrenset område, sier Anders Bang Anderesen, pressetalsmann ved Hovedredningssentralen på Sola til NRK.

Værforholdene var svært vanskelige i området i formiddag, med sørlig kuling, skriver NRK. Fiskeren som nå er savnet, hadde kontakt med en yrkeskollega ved 13:00 tiden i dag. Da var han på vei inn på grunn av det dårlige været.

Etter at havariet ble meldt, ble det satt i gang en stor redningsaksjon, med både helikopter, redningsskøyte, en losbåt, flere fiskebåter og et nederlandsk marinefartøy som leder søket, opplyser Hovedredningssentralen til NRK.