Fisker fryktes omkommet utenfor Skudeneshavn

Tirsdag kveld leter redningsmannskaper etter etter en fisker som kan være omkommet, etter forlis av en 35 fot sjark utenfor Skudeneshavn.

En sjark fra Høvåg i Lillesand, ble tirsdag ettermiddag funnet drivende i sjøen med kjølen i været, utenfor Skudeneshavn i Rogaland, melder NRK Sørlandet.

I hele ettermiddag har store letemannskaper lett etter en 60 år gammel mann fra Høvåg, som var ombord i sjarken som havarerte.

Den savnede ble tirsdag kveld observert like ved vraket av den havarerte sjarken, men før helikopteret rakk fram til stedet forsvant mannen i sjøen, opplyser NRK.

– Observasjonen betyr nå at vi leiter etter en omkommet i et begrenset område, sier Anders Bang Anderesen, pressetalsmann ved Hovedredningssentralen på Sola til NRK.

Værforholdene var svært vanskelige i området i formiddag, med sørlig kuling, skriver NRK. Fiskeren som nå er savnet, hadde kontakt med en yrkeskollega ved 13:00 tiden i dag. Da var han på vei inn på grunn av det dårlige været.

Etter at havariet ble meldt, ble det satt i gang en stor redningsaksjon, med både helikopter, redningsskøyte, en losbåt, flere fiskebåter og et nederlandsk marinefartøy som leder søket, opplyser Hovedredningssentralen til NRK.