Endrer navn til Egersund Lofoten AS

Egersund Lofoten AS, tidligere Lofoten Pelagiske AS. Foto: Egersund Lofoten AS

Lofoten Pelagiske AS endrer navn til Egersund Lofoten AS. Og de nye eierne har allerede gjennomført tiltak for å bedre lønnsomheten i bedriften.

– Bedriften skal fortsatt styres og drives lokalt. Daglig leder fortsetter sammen med de øvrige ansatte, rundt 30 personer. Vi har gjort en viktig endring i produksjonen ved å begynne å pakke i kartong i stedet for plastemballasje. Det tror vi skal slå positivt ut for salget, sier Haugstad til Dalane Tidende.

Haugstad har som mål å få bukt med underskuddene i bedriften. Det skal gjøres blant annet ved å dra nytte av de innarbeidede styringssystemene som Egersund Fisk har for sine andre bedrifter.

I 2005 kjøpte Egersund Fisk seg inn med en andel på 25,13 prosent. Nå overtar Egersund Fisk alle aksjene i selskapet.

Egersund Fisk AS har betalt cirka 35 millioner kroner totalt for eierskapet, etter at de gikk inn i bedriften i 2005, skriver avisa, som opplyser at selskapet skal få navnet Egersund Lofoten AS.

Samlet nærmer Egersund Fisk seg en årlig produksjon på 200.000 tonn. I tillegg kommer Egersund Sildoljefabrikk AS. Ifølge Egil Magne Haugstad vil omsetningen i konsernet ligge på rundt én milliard kroner i år. Konsernet eier også halvparten av Norsildmel som handler med fiskemel og -olje for rundt 2 milliarder kroner i året, skriver avisa.

Les også: Egersund Fisk overtar Lofoten Pelagiske