Skaretfisk legger ned 12 mottak

Skaretfisk AS tapte 28 millioner i fjor og stenger nå tolv mottak og fiskebruk.

Egenkapitalen er tapt og Skaretfisk, som er en del av Nergårdkonsernet, har fått tilført penger fra Nergård-konsernet for å sikre videre drift, melder NRK Troms og Finnmark.

– Slik situasjonen er i næringen for tiden, og som følge av den svake likviditeten i selskapet, har styret i Skaretfisk i dag vedtatt å stoppe alt kjøp av fisk både på hovedanleggene og på mottaksstasjonene inntil videre. Siste leveransemulighet vil være onsdag. Styret beklager overfor fiskerne og andre samarbeidspartnere at det er nødvendig å gå til et slikt skritt midt under den beste torskesesongen, skriver styreleder i Skaretfisk AS, Magnar Pedersen i ei pressemelding.

Iflølge NRK er det produksjonsanleggene på Arnøya og Skjervøy som nå stenges, i tillegg til 10 mottaksstasjoner.

I går kveld var det folkemøte på Arnøy i Skjervøy kommune. Lokalbefolkningen ber ordføreren forhindre at Nergårdkonsernet legges ned, og ordfører Roy Waage ble bedt om å forhandle med Nergård, med sikte på å ta over Skaretfisk i Arnøyhamn, opplyses det i en ny artikkel fra NRK Troms og Finnmark i dag.

Arnøy Laks er interessert

Oppdrettsselskapet Arnøy Laks AS er interessert i anlegget på Skaret, og har lagt inn bud på anlegget, melder framtidinord.no.

– Vi har kjøpt nye konsesjoner og har håp om helårig drift på slakteriet. Dagens slakteri holder ikke kravene og vi må enten bygge nytt eller sette bort slaktinga, opplyser Leif Peder Jørgensen i Arnøy Laks til nettstedet.

Jørgensen sier også at Arnøy Laks har som mål å drive et fiskemottak på Skaret om de overtar.

– Vi har også som intensjon at Skaretfisk AS vil drive med hvitfisk på Skjervøy, sier Jørgensen.