Green Yard Group overtar Kleven Verft

Green Yard Group tar over driften av konkurrammede Kleven Verft AS i Ulsteinvik. Foto: Per Eide

Green Yard Group tar over videre drift ved Kleven Verft i Ulsteinvik i Ulstein kommune i Møre og Romsdal, etter avtale med konkursboet og de involverte bankene.

– Kjernekompetansen bevares og Green Yard Kleven vil også for fremtiden være et av Norges mest anerkjente skipsverft, skriver selskapet i en pressemelding natt til tirsdag.

Green Yard Group har planer for å videreføre verftsvirksomheten, men samtidig utvide virksomheten til nye forretningsområder, som kan gi et stabilt arbeidstilfang ved siden av skipsbygging og vedlikehold.

Green Yard opplyser å være Norges ledende aktører innen resirkulering av skip. Selskapet ønsker å fortsette å bygge skip ved Kleven, i tillegg til sine andre forretningsområder.

– Dette vil gjøre Green Yard Group til en av de mest komplette verftsgrupperingene i Norge, heter det videre i meldingen.

Green Yard Kleven vil ha Kjetil Bollestad som administrerende direktør. Han sluttet nylig i samme stilling ved verftet, visstnok etter samarbeidsproblemer med eierne av Kleven Verft AS, det kroatiske selskapet DIV Group som kjøpte Kleven Verft så sent som i mars i år. Nå kommer Bollestad tilbake til verftet, under nye eiere.

Forhandlingene ble ledet av bostyrer Bjørn Åge Hamre, sammen med et team fra Kleven og advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS, hvor advokat Hamre er partner.

– Dette hadde vi ikke fått til uten alle de ansatte på Kleven, bankene, kreditorer, kontraktsparter og leverandører som har utvist tålmodighet og gitt boet arbeidsro til å arbeide frem løsninger, sier Hamre

En krevende prosess

Til NRK forteller bostyreren at det har vært mange biter som skulle på plass før avtalen med de nye norske eierne kunne signeres. Mange parter har vært involvert og det har vært parallelle forhandlinger, samtidig som det skulle være løpende drift ved verftet.

– Dette er det mest ekstreme jeg har jobbet med. Det har vært utrolig komplisert, sier Hamre til NRK.

Hamre er særlig imponert over de ansatte som har stått på i en krevende tid med høy usikkerhet.

Det blir innkalt til allmøte med de ansatte tirsdag 14.07.2020.