– De berget livet mitt

En fisker fra Båtsfjord ble i dag berget fra et skjær ved Makkur fyrstasjon, av to ansatte i Kystverket som til alt hell var i området.

– Hvis ikke de to fra Kystverket hadde sett meg og kommet til unnsetning, hadde jeg ikke vært i live nå.

Det sier den 56 år gamle fiskeren fra Båtsfjord som ble berget fra et skjær ved Makkaur fyrstasjon på finnmarkskysten midt på dagen i dag, melder Kystverket.

Fikk motorstopp og havarerte

Det var grov sjø da fiskebåten "Vårvill" fikk motorstopp utfor Makkaur fyrstasjon. Båten var på veg fra Båtsfjord til Vardø. Ombord var Conny Olufsen (56). Uten strøm og maskinkraft mistet Olufsen kontroll med båten. Uten strøm klarte han heller ikke å få sendt ut nødmelding. I arbeidet med å få maskina i gang igjen pådro han seg en skade på grunn av grov sjø og sterk slingring, og havariet var et faktum. Fiskebåten ble kastet inn mot et skjær like ved Makkaur fyrstasjon. Olufsen klarte å komme seg på skjæret der han segnet om av utmattelse mens bølgene slo over han.

Hell i uhell

Til alt hell var to av Kystverkets fyrlagsmannskaper på Makkaur. Trond Johnsen og Johan Kåven kom dit i går på oppdrag fra Kystverket Rederi.

– Vi så heldigvis båten. Fulgte med den helt til den slo inn mot skjæret. Vi vasset ut, forteller Trond Johnsen. Og mens bølgene slo over oss fikk vi halt den utmattede fiskeren i land. Vi brukte en time på å bære og dra han fra skjæret og opp til fyrstasjonen. Alt er vel med han, og vi er lykkelig over at dette endte bra, sier de to kystverkveteranene.

– Og Conny Olufsen har klart gitt uttrykk for at han aldri hadde klart å berge livet hvis vi ikke hadde sett det som skjedde og kom til unnsetning, sier Trond Johnsen og Johan Kåven.