Samlet underskrifter fra kreti og pleti

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen har samlet inn underskrifter fra kreti og pleti.

Tidligere i dag overrakte Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen så mange som 53.000 underskrifter til de tre rødgrønne regjeringspartiene.

Engasjementet har uten tvil vært stort, men nå reises det spørsmål om hvor alle de 53.000 underskriftene kommer fra.

Hovedvekten av de 53.000 underskriftene som mandag ble overlevert fra Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen, stammer ifølge komitéen fra Lofoten, Vesterålen og Senja, – men tallet er nærliggende et samlet befolkningstall i regionen. Dette er noe mange stusser over, skriver Bladet Vesterålen.

– Hvis det skulle være noen tvil, har altså underskriftsaksjonen vært landsdekkende, sier aksjonist Christoffer Ellingsen, til avisa.

Ellingsen har ikke tall på nøyaktig hvor mange underskrifter som stammer fra regionen.

I Vesterålen er det særlig i sommer, og spesielt under større arrangement som Øksnesdagan, Sommer-Melbu og Reginedagan at underskriftene er samlet. Foruten Lofoten og Senja, viser en hel del av underskriftene seg å stamme fra Tromsø og store tettsteder i Troms, skriver avisa.

Les også: Overrakte 53.000 underskrifter mot olje 05.10.2009

I fergekøen

– Vitner forteller til Bladet Vesterålen at du, Christoffer Ellingsen, ble observert i fergekøen på Melbu i sommer, mens du samlet inn underskrifter fra utenlandske sommerturister. Styrker dette troverdigheten til en slik underskriftsaksjon, og mener du at forbipasserende turister er tilstrekkelig satt inn i spørsmålet, spør avisa

– Turistene har utgjort en forsvinnende liten del av antallet. Men dette er i aller høyeste grad en internasjonal sak. Særlig har World Wide Fund for Nature (WWF) vært aktive med å spre dette, og partiet De Grønne har tatt dette opp i europeisk sammenheng. Lofoten og Vesterålen er et begrep, og turistene er godt skolert på hva som skjer i samfunnet her, svarer Ellingsen.