Uvanlig smuglerforsøk avslørt

Svinesund: En kvinne fra Arendal ble i går stanset da hun forsøkte å smugle 720 kilo norskprodusert makrell inn til Norge.

Kvinnen fraktet fisken først ut av landet og deretter inn igjen. Da ble hun tatt i tollen.

Den 36 år gamle kvinnen gikk rett i garnet da hun kom kjørende over grensen fra Sverige ved Svinesund. I personbilens bagasjerom gjorde tollerne nemlig en real fiskefangst, ifølge NRK.

– Hun ble vinket til siden av tollerne i en vanlig kontroll, og forklarte at hun hadde hatt med fisken fra Norge for å gi den i gave til venner i Gøteborg. Vennene var ikke hjemme, så hun tok med fisken tilbake, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved Tollregion Øst-Norge til fvn.no.

Arendals-kvinnen hadde verken deklarert eller betalt for fisken på vei ut av Norge. Det hadde hun heller ikke til hensikt å gjøre på tilbaketuren, ifølge Tollvesenet.

– Hun skulle ha kjørt på rødt for å deklarere varene. Det gjorde hun ikke, opplyser Fredriksen. Derfor ble i alt 36 kartonger hver med 20 kilo makrell beslaglagt.

Kvinnen blir politianmeldt og får en bot for forholdet i etterkant, opplyser Frerdiksen til NRK.

Tollvesenet vet ikke hvor fisken var kjøpt. Makrellen var pakket i esker fra Nils Sperre AS på Ellingsøy ved Ålesund, men daglig leder Kurt Jakobsen var imandag ikke kjent med beslaget.

– Dette er standardesker som vi bruker. Det meste av makrellen fra oss går til Japan og Øst-Europa, men det kan hende kvinnen har kjøpt dette hos en distributør i Norge, opplyste Jakobsen til fvn.no.