Profilerer norsk mat under SKI-VM 2011

Publikum og gjester til Ski-VM 2011 kan glede seg til å bli sultne.

De får servert spesialutviklet VM-mat basert på norsk matkultur. Både i kiosker, gjestetelt og VM-sertifiserte restauranter i Oslo sentrum, blir det mulig å spise norsk tradisjonsmat, opplyses det i en felles pressemelding fra Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet.

– Norsk matkultur og norske råvarer er som skiløperne – blant verdens beste. Derfor heier vi også på norske råvarer, produsenter og matspesialiteter. VM i nordiske grener blir også et VM for nordiske ganer, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

– Vi vil være med på å løfte kvaliteten på den maten som serveres under Ski-VM 2011, og på den måten vise de gode råvarene Norge har å by på. Vi ønsker at maten skal være sunn og god og gi en god norsk matopplevelse, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Torsdag 30. september presenterte de to statsrådene opplegget for matserveringen under neste års store idrettsbegivenhet i Norge. Rundt 200 000 tilskuere, 1800 pressefolk og flere tusen VIP-gjester er ventet til VM-arenaene. Disse skal tilbys god norsk sikringskost for på den måten å sikre en mest mulig entusiastisk stemning på arenaene og langs løypene.

Fiskeri- og kystdepartementet og Landbruks- og matdepartementet har derfor inngått et samarbeid med Ski-VM for å øke oppmerksomheten på maten som serveres til utøvere, publikum og andre gjester. De to departementene har gått inn med henholdsvis 1,2 millioner og 0,6 millioner kroner til dette samarbeidsprosjektet.

– Publikum er viktig for stemningen under Ski-VM 2011. Sunn og god norsk mat skal gi publikum en ekstra god opplevelse under Ski-VM. For både utøvere og publikum er det viktig med riktig og god mat for å kunne prestere. Nytelse og ytelse henger nært sammen. Jeg ønsker at sjømat skal være lett tilgengelig for utøvere og publikummere som ønsker en god matopplevelse og litt påfyll av energi, sier fiskeri- og kystministeren.