Nær halvparten av 193 fiskeprøver hadde et høyt innhold av forråtnelsesbakterier at kvaliteten betegnes som tvilsom eller uakseptabel.
Forbrukerrådet har i høst besøkt 49 norske dagligvarebutikker og opptrådt som vanlige kunder. Det er handlet inn 193 ulike typer fiskeprøver, som så er analysert hos et laboratorium. Resultatene fra reagensrørene er ikke spesielt appetittvekkende, melder forbrukerportalen.no.
Så vidt over halvparten, 55 prosent, av de innkjøpte fiskestykkene var av så pass kvalitet at fisken kan betegnes som «god».
Hele 35 prosent hadde et såpass høyt bakterieinnhold at kvaliteten betegnes som «tvilsom». Karakteren «tvilsom» betyr at fisken bør spises senest samme dag som den kjøpes.
Hver tiende fiskeprøve hadde et så høyt innhold av forråtnelsesbakterier, at kvaliteten betegnes som uakseptabel som menneskeføde.
Dette er likevel en liten forbedring sammenliknet med resultatene fra Forbrukerrådets test av fiskedisker for tre år siden. Men det er fremdeles langt igjen til vi uten videre kan regne med å få god fisk til middag i landets fiskedisker, skriver forbrukerportalen.no, som opplyser at det er store forskjeller både mellom ulike butikkjeder, landsdeler og fiskeslag.