Går i «flesket» på usunn grillmat

Årets grillsesong er godt i gang. Baconpølser, spareribs og usunn mat promoteres i alle salgskanaler, konstaterer direktøren i Codfarmers.

– Jeg undres over enkelte aktørers ekstreme fokus på kolesterolbomber til grillen, sier administrerende direktør Harald Dahl i Codfarmers ASA.

– Fersk torskeloin, også kjent som torskens indrefilet, er et spennende og sunt alternativ på grillen med et enormt smakspotensial nordmenn flest ikke er klar over, hevder Harald Dahl i en pressemelding.

Codfarmers er det største selskapet innen oppdrett av torsk og produserer merkevareproduktet Strøm. Markedet for ferskpakkede fiskeprodukter er i kraftig vekst, og det norske havbruksselskapet synes det er betimelig med en bevisstgjøring av hva nordmenn faktisk legger på grillen i sommer.

Selskapet har etablert en egen nettside med oppskrifter for «Strøm»

– Til tross for at vi er «fiskenasjonen Norge», er det mange som ikke er klar over hvor enkelt det går an å lage nydelig og enkel grillmat av fisk, sier Dahl.

Får støtte av mesterkokk Geir Skeie

Dahl får støtte av mesterkokk og Bocuse d`Or-vinner Geir Skeie.

– Mitt forhold til Strøm er relativt nytt, men det blir langvarig. Jeg er til enhver tid avhengig av tilgang til råvarer jeg kan stole på har den aller beste kvaliteten. Strøm torsk har et stort potensial hva angår anvendelighet, sier Geir Skeie.

Han har nå utviklet flere grilloppskrifter med Strøm torsk.

– Nordmenn elsker å grille, men jeg tror vi blir positivt overrasket om vi utvider repertoaret litt. Det handler ikke om å bli helsefriker - grillmat er til for å nytes - men et grillmåltid med torskeloin er en kulinarisk opplevelse, sunnere mat trenger på ingen måte å gå på bekostning av smak, sier Harald Dahl i Codfarmers.