Godfisk lanserer app

Godfisk.no er nå kjent blant dobbelt så mange nordmenn som for et år siden. Nå kommer appen som gjør de populære oppskriftene enda mer tilgjengelige.

– Nå gjør vi det enda enklere å få det riktige svaret på det daglige spørsmålet vi alle stiller oss: «Hva skal vi ha til middag?». Svaret er selvsagt sjømat, sier Ragnhild Eriksen Heen, som er ansvarlig for den digitale satsingen i Norges sjømatråd.

Norges sjømatråd lanserer nå en egen Godfisk-app for mobiltelefoner, slik at det blir enda enklere for forbrukeren å planlegge og tilberede middagen.

– Vi gjør sjømatoppskrifter tilgjengelig i alle de kanalene som er viktige for forbrukeren. For mange starter og slutter middagsplanleggingen i butikken, sier Heen i en pressemelding.

Hun peker på at Synovates undersøkelse «Norske spisefakta» fra 2010, viser at to av fem forbrukere bestemmer hva de skal ha til middag samme dag.

– Nå er vi til stede når beslutningen tas, bare et tastetrykk unna, sier Heen.

Enkelt å handle sjømat

I løpet av fjoråret ble nettsiden Godfisk.no kjent blant dobbelt så mange nordmenn. I en spørreundersøkelse blant norske forbrukere gjort i desember 2011, sa 61 prosent at de har hørt om Godfisk.no. For et år siden var dette tallet 32 prosent. Det siste året har også trafikken til denne nettsiden via mobiltelefon økt med hele 476 prosent.

– Vi har skapt en nettside som både er kjent og populær. Nå gjør vi den enda mer tilgjengelig, sier Heen.

Det viktigste elementet i Godfisk-appen er oppskrifter fra nettsiden Godfisk.no, men appen inneholder også personlig kokebok, praktisk handleliste og blant annet en timerfunksjon med stemmen til folkekjære Ingrid Espelid Hovig.

Les også: Godfisk.no blir stadig mer kjent 18.01.2012
Les også: - Skaper en sjømatbevegelse 01.11.2011

Vil engasjere forbrukeren

Norges sjømatråd ønsker også å engasjere forbrukeren og har laget et minispill hvor målet er å fiske frem dagens middag. Minispillet heter «Fiskelykke» og gjør telefonen din om til en virtuell fiskestang, og fangsten kan bestå av oppskrifter, fine premier og nyttige tips.

Appen til Android telefoner er like rundt hjørnet, og vil snart være tilgjengelig i Android Market, opplyser Sjømatrådet.