Ny veileder om sporbarhet for næringsmidler Mattilsynet har laget veileder som skal bidra til at alle kjedeledd følger reglene om sporbarhet.
Kollagen kan hentes ut fra fisk Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.
Trygg sjømat i Førdefjorden Mattilsynet har kartlagt nivået av miljøgifter i fisk og sjømat i Førdefjorden.
Trygt å ete norske skjel Tilstanden var god for norskproduserte skjel i 2018, viser den årlege overvakinga av bakteriar og miljøgifter.
Garnviks laks får plass i lokalmat-toppen Et lakseprodukt fra Garnviks Røkeri AS på Frøya, ble i dag tildelt Spesialitet-merket fra Matmerk.
- For dårlig kunnskap om konsekvenser av mikroplast Det finnes mikroplast i alle deler av miljøet og i mat, men den vitenskapelige kvaliteten på kunnskapen er for dårlig mener VKM.
Ingunn Midttun Godal blir ny toppsjef i Mattilsynet Ingunn Midttun Godal ble av Kongen i statsråd i dag beskikket som ny administrerende direktør i Mattilsynet.
Norske oljer fra hav og land gir ekstraeffekt Forskere har funnet ut at en miks av planteolje og fiskeolje kan stimulere dyr og mennesker til å danne sunt omega-3-fett selv.
Endret praksis for innfrysing av rund notsei Innfrysing av rund notsei er fortsatt tillatt til markeder utenfor EØS hvor omsetning av slike produkter er tillatt, opplyser Mattilsynet.
Listeria i sushi og vurdering av helseråd til gravide Riktig lagring av råvarer og god hygiene, er viktig for å unngå at sushi inneholder listeriabakterien i mengder som kan føre til sykdom.
Nyvunnet verktøy gir bedre foredling av fisk Et nytt verktøy sørger for ensretting av pelagisk fisk i standard 20 kilos kartonger.