Kollagen kan hentes ut fra fisk Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.
Trygg sjømat i Førdefjorden Mattilsynet har kartlagt nivået av miljøgifter i fisk og sjømat i Førdefjorden.
Trygt å ete norske skjel Tilstanden var god for norskproduserte skjel i 2018, viser den årlege overvakinga av bakteriar og miljøgifter.
Garnviks laks får plass i lokalmat-toppen Et lakseprodukt fra Garnviks Røkeri AS på Frøya, ble i dag tildelt Spesialitet-merket fra Matmerk.
– For dårlig kunnskap om konsekvenser av mikroplast Det finnes mikroplast i alle deler av miljøet og i mat, men den vitenskapelige kvaliteten på kunnskapen er for dårlig mener VKM.
Ingunn Midttun Godal blir ny toppsjef i Mattilsynet Ingunn Midttun Godal ble av Kongen i statsråd i dag beskikket som ny administrerende direktør i Mattilsynet.
Norske oljer fra hav og land gir ekstraeffekt Forskere har funnet ut at en miks av planteolje og fiskeolje kan stimulere dyr og mennesker til å danne sunt omega-3-fett selv.
Endret praksis for innfrysing av rund notsei Innfrysing av rund notsei er fortsatt tillatt til markeder utenfor EØS hvor omsetning av slike produkter er tillatt, opplyser Mattilsynet.
Listeria i sushi og vurdering av helseråd til gravide Riktig lagring av råvarer og god hygiene, er viktig for å unngå at sushi inneholder listeriabakterien i mengder som kan føre til sykdom.